IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SONJA Biserko: ALEKSANDAR Vučić, bio prisiljen da smijeni VULINA, očigledno je pritisak Zapada na aktere na Balkanu pojačan… (foto)

Aleksandar Vulin, direktor Bezbjednosno informativne agencije (BIA) podnio je ostavku na ovu funkciju. Vulin je u saopštenju medijima naveo da SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji…

Na ovu temu razgovarali smo sa predsjenicom Helsinškog odbora Srbije Sonjom Biserko. Biserko kaže za Antenu M da je od Banjske do danas intenzivirana aktivnost Zapada i veliki pritisak na Srbiju, jer je događaj u Banjskoj upozorenje šta je moglo da se desi.

“Pritisak je rastao i posljednji put kad je bila Urusla Fon der Lajen rekla je jasno da se od Srbije očekuje da prizna Kosovo, što znači da se pusti da Kosovo slobodno bude dio međunarodnih organizacija i da mu se pusti mnogo što šta drugo i koliko vidimo taj dio koji se odnosio oko Vulina ispunjen je. Vučić je na kraju ipak bio prinuđen da smijeni Vulina”, kazala je ona.

Biserko je mišljenja da Vučić nije odustao od svojih ubjeđenja, ali da je bio prisiljen da smijeni Vulina.

Čitaj još:   SONJA BISERKO: "Moskva i Beograd po svaku cijenu žele da spriječe izbore u Crnoj Gori!"

“Očigledno je pritisak Zapada na aktere na Balkanu pojačan i mislim da to prije svega spada u najzad otkolon od politike udovoljavanja i podilaženja Srbiji, nadajući da će je okrenuti ka Zapadu, što se nije desilo.

Vidjećemo kako će se stvari dalje razvijati, vidjećemo ko će doći na Vulinovo mjesto, vjerovatno neko iz njegovog bliskog okruženja. Znamo da je Vulin bio ruski agent, radio je u korist Rusije. On je snimao ruske opozicionare koji su u Srbiji imali sastanke i to odnio direktno Peskovu. Uradio je niz stvari koje dovoljno govore o njegovoj vezanosti za rusku službu”, navela je Biserko.

Biserko zaključuje da će Vulina zamijeniti neko iz njegovog okruženja koji će, kako dodaje, verbalno biti umjereniji u onome što bude govorio s obzirom na okolnosti u kojima se Srbija sada nalazi.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more