IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: RAJO Mandić je “evropski” izum JAKOVA Milatovića, centriran u vlast da bi opstruirao evropski put Crne Gore… (foto)

Andrija Mandić, sa pozicije prvog čovjeka zakonodavne vlasti, na koju ga je smjestio njegov lobista Jakov Milatović, nastavlja da opstruira evropski put Crne Gore, poručuje Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika DPS- a.

“Najnoviji otklon od evroatlantske, savezničke politike, Mandić je juče demonstrirao prijemom ambasadora Ruske Federacije, države kojoj je Crna Gora uvela sankcije slijedeći politiku Evropske unije u osudi agresije na Ukrajinu.

Istovremeno, baš zbog ovakvih incidenata kao i činjenice da je na čelu Parlamenta Crne Gore osoba koja je dokazani ruski i srpski saveznik, jučerašnjem pozivu na prijem povodom 117 godina parlamentarizma nije se odazvao ni jedan od 27 ambasadora zemalja članica EU, kao ni 28 od 30 pozvanih ambasadora zemalja članica NATO.

Svjesni činjenice da je Mandić “evropski” izum Jakova Milatovića, koji je postavljen na visoku državničku funkciju da bi institucionalno ometao napredovanje Crne Gore ka članstvu u EU, poslanici DPS nijesu htjeli da prisustvuju pomenutom prijemu”, navodi Nikolić.

Punu političku i institucionalnu odgovornost za pokušaj konfrontacije Crne Gore sa svojim saveznicima, u šta se uklapa Mandićev prijem ruskog ambasadora, delegiraju, kaže, prvenstveno Jakovu Milatoviću.

Čitaj još:   VUČIĆU, A IZVINJENJE? Doktorka: Smrt dođe, zakopčaš džak, ne spavaš...

“On je odgovoran što je povodom Dana parlamentarizma Skupština Crne Gore bojkotovana od većine diplomatskih predstavnika država saveznica kao i od strane političkih subjekta sa domaće političke scene, kojima je jasno od početka kakva je uloga namijenjena Mandiću, kao i zašto ga je Milatović protežirao.

Milatovićev veto na Spajićevu ideju da sklopi vladu bez nekadašnjeg DF- a, kao i njegova platforma za naivne- da je Crnu Goru moguće približiti Evropskoj uniji preko Moskve, uveli su Crnu Goru u zonu civilizacijskog sumraka. Identifikovali smo stare i nove izvođače radova koji su odavno, ili od skoro…

Angažovani na blokadi evropskog puta Crne Gore i učinićemo sve  da ih što prije sklonimo, elimišemo sa mjesta odlučivanja, onako kako smo to uradili sa Krivokapićevom i Abazovićevom vladom”, zaključuje Nikolić.

izvor: antenaM.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   DRAŠKO Došljak: Ako Andrija MANDIĆ postane predsjednik Parlamenta, prvi bi bio državnik koji je nazivao "MAJMUNSKOM TVOREVINOM" Crnu Goru... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more