IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Prestalo da kuca srce, velikana jugoslovenskog fudbala MUSTAFE Muja Hasanagića… (foto, video)

Mustafa Hasanagić je sa 355 golova treći strijelac u historiji ‘crno-belih’, iza Stjepana Bobeka (425) i Marka Valoka (411).

BEOGRAD: Regija, Sport, vijesti, ponedeljak, 13. 11. 2023… 10: 09… TUGA VELIKA: Prestalo da kuca srce ,velikana jugoslovenskog fudbala MUSTAFE Muja Hasanagića… (foto, video)

Bivši fudbaler beogradskog Partizana Mustafa Hasanagić umro je u nedjelju ujutro u Beogradu u 83. godini, saopćio je klub iz Humske na zvaničnom sajtu.

Tu vijest saopštio je klub iz “Humske”.

“Sa žalom smo primili vijest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član ,,Partizanovih beba” i legendarni napadač najbolje Partizanove generacije- Mustafa Hasanagić. FK Partizan izražava iskrenu bol i saosećanje sa porodicom i prijateljima”, napisali su “crno-bijeli” na društvenoj mreži “X”.

Mustafa Hasanagić je bio član “Partizanovih beba” koje su 1966. godine stigle do finala Kupa šampiona, gdje su poraženi od Real Madrida u Briselu (1: 2).

Čitaj još:   VATERPOLISTA OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: "Gamad da mi priča o zastavi, dok je sa govornice Skupštine ubijao 100 muslimana za jednog Srbina..." (foto)

Na putu do finala Hasanagić je postigao čak šest golova za Partizan.

Rođen je 20. aprila 1941. u Priboju na Limu, a sa Partizanom je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije. Bilo je to u sezonama 1961- 62, 1962- 63 i 1964 -65.

U karijeri je još igrao za švajcarski Servet i francuski Šo de Fon.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao ukupno pet utakmica.

BONUS VIDEO: Legendarni fudbaler Mustafa Hasanagić na stadionu FK Partizan!

izvor iBalkan.net/ agencije