IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA SE POČELA DA PREDAJE: Večeras i sutra padavine, za vikend sunčano vrijeme, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Danas prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama lokalno ima magle…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30, 02. 2024… 08: 22… ZIMA SE POČELA DA PREDAJE: Večeras i sutra padavine, za vikend sunčano vrijeme, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u drugom dijelu dana koje će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 7 i – 2°C, a dnevna između 4 i 14°C.

Jutros je najhladnije na Sokocu gdje je izmjereno minus 11 stepeni Celzijusa, slijedi Bugojno i Drvar sa minus osam, Livno i Zenica sa minus šest, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo minus pet, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Široki Brijeg, Stolac i Tuzla minus četiri, Doboj i Ivan Sedlo minus tri, Bjelašnica nula, Gradačac jedan, Mostar tri i Neum četiri stepena.

Danas pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sjeverozapada poslijepodnevnim satima koje će uvjetovati u Bosni slabe padavine tokom noći na petak.

U nizinama slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   VRIJEME, STIŽU PRVI MINUSI: Prognoza za narednih nekoliko dana...

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3°C, a dnevna između 2 i 13°C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a dnevna između 5 i 15°C.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a dnevna između 8 i 15°C.

U subotu, pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje i do 15 C stepeni.

Čitaj još:   ĐUKANOVIĆ: VELIKOSRPSKI NACIONALISTI SU POLOMILI ZUBE U CRNOJ GORI I TEK ĆE IH POLOMITI

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more