IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bosnu i Hercegovinu trese slučaj iz Jablanice: Načelnik Damir Šabanović, reagovao zbog pretučene radnice HOTELA… (foto)

Nakon što je Bosnu i Hercegovinu potresao slučaj iz Jablanice gdje je vlasnik hotela brutalno pretukao svoju radnicu, danas se oglasio i načelnik Jablanice Damir Šabanović.

JABLANICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 05. VIII. 2023… 00: 38… Bosnu i Hercegovinu trese slučaj iz Jablanice: Načelnik Damir Šabanović, reagovao zbog pretučene radnice HOTELA… (foto)

On je najooštrije osudio nasilje.

  • Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila– napisao je Šabanović.

Dodao je da će se kao načelnik pobrinuti da Općina Jablanica u narednom periodu preispita bilo kakvu saradnju sa poslovnim subjektima koji pored nipodaštavanja radnika i njihovih prava provode i fizičko nasilje nad njima.

  • Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. vijeku je neprihvatljivo. Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporava – zaključio je Damir Šabanović.
Čitaj još:   NENAD Čanak: Biće potrebno najmanje deset godina do stabilizacije političke scene u Crnoj Gori... (foto, video)

za regionalni portal iBalkan.net kompletan događaj sa lica mjesta prati ĐIĐA Bojadžić

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   NOVI BEOGRAD BLOKIRAN, očevici u šoku: Vlasnik kafića pogođen sa dva metka u glavu, ubica pobjegao na trotinetu sa mjesta zločina... (foto, video)