IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILAN Knežević- MOŽDA ZBOG FOTELJE U VLADI I PREĐE PREKO SREBRENICE: Milojko SPAJIĆ, do idućeg petka, da dostavi prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu… (foto)

Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi predlog Rezolucije o genocidu do sljedećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu – poručio je lider i poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On smatra da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu zvanično formalizuje.

– Obzirom da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700 000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće…

Posebno želim da naglasim da neću prihvatiti nikakve sintkasičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vješanja na vrbama. Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu– istakao je Knežević.

Čitaj još:   Milan PIPUN Knežević potvrdio da nije bilo prijetnji, već međusobnog vrijeđanja??? (foto)

Kaže da je ovo prilika Spajiću da održi javno datu riječ.

– I pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o GENOCIDU, a ne o zločinu u Jasenovcu. Volio bih da griješim, i Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti Rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu– zaključio je MILAN Knežević.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more