IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru… (video)

MOSKVA ODMAH ODREAGOVALA! VIDI SE DA LI SU ONI PRAVI RUSI…

VAŠINGTON : Svijet,Ekonomija, Vijesti, nedelja, 06.01. 2018… 21:43…AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru… (video)

Desantni brod američke ratne mornarice Fort Makhenri u sastavu 22. pomorske ekspedicione grupe prolazi kroz Dardaneli u Crno more…

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da takve izjave “nisu pomirljive prirode i nisu usmijerene na zbližavanje stavova unutar ukrajinskog društva”.

Slanje “Fort MakHenrija” u Crno more potvrđuje našu kolektivnu odlučnost za bezbijednost Crnog mora i jačanje odnosa sa našim saveznicima i partne-rima u regionu – saopštila je Šesta flota.

Ranije je specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker rekao da i sam Vašington mora da razmotri mogućnost povećanja svog prisustva u Crnom moru. Osim toga, on je izjavio da ne isključuje mogućnost dodatnih isporu-ka smrtonosnog oružja Ukrajini!!!

Čitaj još:   Turski predsjednik Recep Tayyip ERDOGAN uoči DRUGOG kruga Predsjedničkih izbora: ISKORISTITE VAŠE DEMOKRATSKO PRAVO... (foto, video)

Prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odnosi Moskve i Vaši-ngtona postali su žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti organizovale u Kerčkom moreuzu.

Plovidba moreuzima”Bosfor i Dardaneli”regulisana je Konvencijom davne Montroa iz 1936. godine.

U miru, crnomorske sile imaju pravo da kroz moreuze sprovode ratne brod-ove koji su o tome prethodno obavijestili vlasti Turske. Za ne crnomorske ze mlje postoji niz ograničenja. Turska može da zatvori moreuze samo u sluč-aju rata, i to za sve zaraćene strane…

http://ibalkan.net

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   JAKOV Milatović, prvi put sa ANDIJOM Mandićem: Predsjednik države sazvao je za četvrtak sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost... (foto)  
MOSKVA hoće da “namami” Tursku…

Prema riječima, Kej Bejli Hatčinson ruska strana namjerava da "namami" Tursku i druge Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši