IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bivši trener Dinama iz Zagreba: Zoran Mamić, pušten na slobodu, ali ne smije da napusti BiH… (foto i video)

Zoran Mamić, je policija Bosne i Hercegovine privela i pušten je na slobodu, ali mu je zabranjeno da napusti BiH…

SARAJEVO: Regija, Sport, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20.05.2021…00. 14…Bivši trener Dinama iz Zagreba: Zoran Mamić, pušten na slobodu, ali ne smije da napusti BiH… (foto i video)

Sud BiH je odlučio da će Zoran Mamić ostati na slobodi, ali su privremeno oduzeti mu lični dokumenti i jednom nedeljno će morati da se javlja policiji, navodi Hina.

Policija BiH je ovog jutra privela Mamića u Međugorju, i to na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska. Mamić je pravosnažno osudjen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog Dinama.

Zoran Mamić je ranije potvrdio da ima i državljanstvo BiH i zatražio je da u istoj zemlji izdržava zatvorsku kaznu koja mu je izrečena u Hrvatskoj. BiH nije raspravljao o mogućem izručenju Zorana Mamića pošto Hrvatska još nije uputila takav službeni zahtjev.

Čitaj još:   NAPETO U BANJOJ LUCI: Početak protesta, sve nadgleda EUFOR, oglasio se etspert Milorada Dodika... (foto, video)

Županijski sud u Zagrebu je 12. maja raspisao poternicu za ex. trenerom Dinama iz Zagreba Zorana Mamića, nakon što se nije javio na izdržavanje kazne.

Zoran Mamić je nedavno došao Hercegovinu ili u BiH, gdje se od ranije nalazi i njegov brat, bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, koji je u istom slučaju kao prvooptuženi osuđen na šest i po godina zatvora.

Braća Mamići su osuđeni zbog izvlačenja 116 miliona kuna (15,5 miliona eura) iz Dinama.

Dragi čitaoci, da biste lakše pratili regionalni portal iBalkan.net i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone

izvor ibalkan.net / agencije Hina.hr